Napadač Barcelone Sergio Agüero (33) odveden je bolnicu nakon što se požalio na bolove u prsima i vrtoglavicu tokom ligaške utakmice s Alavesom u subotu.

Stigli su rezultati pretraga i nogometašu je dijagnosticirana srčana aritmija. Aritmija znači nenormalni srčani ritam, a obično uključuje nepravilnosti u frekvenciji i redoslijedu što se može jasno vidjeti na EKG-u. Može se javiti i kod normalnog i zdravog srca.

Argentinca je zamijenio Philippe Coutinho u 41. minuti utakmice. Prethodno je Agüero svojoj klupi nekoliko puta signalizirao da želi izvan igre. Nedugo prije zamjene legao je na travu držeći se za prsa. U pomoć su mi priskočili suigrači, ali i protivnički nogometaši.

– Rečeno mi je da je osjećao vrtoglavicu. Upravo sam saznao da je odvezen u bolnicu i ne mogu reći ništa više – kazao je Barcelonin v.d. trenera Sergi Barjuan nakon susreta s Alavesom.

Prema informacijama iz Barcelone, Argentinac je miran, osjeća se dobro, ali čeka ga stanka. Neće putovati na utakmicu s kijevskim Dinamom u Ligi prvaka.

Argentinac je dugo godina igrao za Manchester City čiji je postao rekorder i najbolji strijelac u historiji kluba. Za ‘građane’ je zabio 260 golova u 390 nastupa.

U Barcelonu je stigao “na nagovor” kuma Lionela Messija, s kojim je htio zaigrati kao i u dresu argentinske reprezentacije, ali Messi je napustio Katalonce i potpisao za PSG uslijed finansijskog kolapsa kluba. Za Barcelonu je zabio jedan gol, nedavno protiv Real Madrida.

(24sata.info)