U Hercegovini danas sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -16 i -10 stepeni, na jugu zemlje od -5 do -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 7 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Povećanje oblačnosti poslije podne. Jutarnja temperatura zraka oko -15, a najviša dnevna oko -2 stepeni.

U srijedu prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Slab snijeg može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 stepena, na jugu zemlje do 9 stepeni

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1 stepen, na jugu do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni.

(24sata.info)