Momčad Posušja oslabljena ulazi u sutrašnju utakmicu protiv Zrinjskog, ali unatoč tome trener Posušaka Denis Ćorić vjeruje kako njegova momčad može izvući dobar rezultat.

– Dolazi nam Zrinjski i znamo tko su i što su oni u bosanskohercegovačkom nogometu, ali mi se želimo prikazati u što boljem izdanju i pružiti dobru utakmicu pred svojim navijačima. Igramo na svom terenu i pokušati ćemo sve napraviti da dođemo do bodova. Volio bih da naši navijači dođu u što većem broju i podrže igrače koji svojom borbom i zalaganjem zaslužuju vjetar u leđa – kazao je Ćorić.

Posušje ima dosta problema s izostancima zbog ozljeda i kartona, a po Ćorićevim riječima najviše ga brine mogući izostanak napadača Begić koji je dobio udarac u rebro i upitan je njegov nastup.

I pored tih problema Ćorić najavljuje da će protiv Mostaraca tražiti pobjedu.

– Zrinjski i Tuzla City igraju najbolji nogomet u ovih prvih šest kola, ali mi igramo na Mokrom docu i ja očekujem pobjedu. Tako će uvijek biti i bez obzira tko bio protivnik. Poštujemo Zrinjski i njihove rezultate, ali ćemo se postaviti na svom stadionu uvijek da tražimo tri boda – poručio je trener Posušja.

Utakmicu je najavio i Slavko Brekalo, kazavši da je atmosfera u momčadi dobra i da su svi jako motivirani za nedjelu utakmicu.

– Bez obzira što ostaje žal za ispuštenom prednošću u Trebinju, atmosfera u momčadi je na zavidnoj razni. Imali smo vodstvo, bili bolja ekipa i zaslužili smo pobjedu, ali nismo nezadovoljni osvojenim bodom. Dolazi novo iskušenje, Zrinjski koji vrlo kvalitetan protivnik, šef je naglasio da imamo kadrovskih problema, ali imamo veliki širok kadar u momčadi. Bez obzira što u tom trenutku nekog igrača nema, postoji drugi koji će dobiti priliku da se nametne – naglasio je Brekalo.

Osvrnuo se i na dosadašnje nastupe mlađih igrača Posušja, koji su, kako je rekao, pokazali da se na njih može računati.

– Često mi iskusniji igrači razgovaramo s mladim igračima i kod nas je baš specifična momčad, jer imamo veliki broj mladih igrača koji nemaju iskustvo igranja Premijer lige. Međutim, momci su se jako dobro adaptirali, svi su poslušni i prihvaćaju dobro zahtjeve trenera. Što se tiče psihološke pripreme utakmica ili vremena nakon utakmice, igrači nas pitaju za savjete i mi im pomažemo razgovorom da se prilagode na taj stres i pritisak. Zadovoljni smo s mladim igračima, imaju karakter i nadam se da će svi izrasti u dobre nogometaše u budućnosti – zaključio je branič Posušja Slavko Brekalo.

(FENA)