Novak Đoković s porodicom već dugo ne živi u rodnoj Srbiji. Iako njegov otac Srđan ne skriva da bi volio da mu se sin vrati u rodnu zemlju, što mu je navodno zamjerila njegova snaha Jelena, teniser je sa suprugom 15 godina proveo u Monte Carlu, a u decembru 2020. preselili su se u Marbellu u Španiji.

Tamo je Đoković kupio vilu koja, prema pisanju španjolskih medija, vrijedi 10 miliona eura, a njihova je rezidencija dostojna kraljeva. Vila, koju su Đokovići prvo iznajmljivali, ima devet soba, osam kupaonica, vanjski i unutarnji bazen te posebne dijelove za rekreaciju i goste.

Osim prostorija koje imaju bilijar i stolni tenis, kuća ima i kino dvoranu, kao i teretanu u kojoj Đoković održava kondiciju kada boravi u Marbelli. Ono što je najvažnije, vila ima i teniski teren na kojem Novak marljivo trenira i dok je na odmoru.

Dio interijera on i Jelena su povremeno pokazali na društvenim mrežama, posebno tokom karantene za vrijeme pandemije.

Vila je okružena velikim dvorištem s palmama, nalazi se na pet minuta vožnje od centra Marbelle, ali je okružena prirodom, te iz nje imaju spektakularan pogled na more i planine.

Prema pisanju Telegrafa, ovo nije jedina kuća u Novakovom posjedu, već je vlasnik stanova u nekim od najluksuznijih svjetskih lokacija.

Osim stana u Monte Carlu, tu su dva stana na Manhattanu u New Yorku, kao i stan u Miamiju. Američki mediji su pisali da je Novak za dvije stambene jedinice u New Yorku izdvojio pet miliona eura, dok je stan u Miamiju platio šest miliona eura.

U rodnom Beogradu ima penthouse od 250 kvadrata u elitnom naselju West 65, za koji Telegraf navodi da je plaćen 545 hiljada eura, te vilu od 1200 kvadrata u Srijemu kraj Pavlovačkog jezera koja je još uvijek u izgradnji.

Đoković posjeduje i stan u elitnom naselju Porto Montenegro u Tivatu, a navedena vrijednost tog stana je oko 2,2 miliona eura.

(story.hr)