Sasvim je jasno da je ključ zdrave kose zapravo zdravo vlasište. Zbog faktora životne sredine i u nekim slučajevima postkovida, problemi gubitka kose su se drastično povećali među ženama.

Za borbu protiv ovoga neophodne su neke promjene u načinu života, uključujući zdravu ishranu, redovno vježbanje, održavanje hidratacije i često “čišćenje” kose.

Jedna stvar koja se često zaboravlja je piling kože glave. Baš kao i koži tijela i koži glave često je potreban piling kako biste skinuli mrtve ćelije kože i prljavštinu nakupljenu u korjenu. Evo nekoliko jednostavnih načina za pravilan piling kože glave.

Prednosti pilinga kože glave

Čisti kožu glave

Kada mrtve ćelije kože i prljavština blokiraju pore na koži glave, to blokira folikule dlake i usporava rast, a u određenim situacijama može čak izazvati i perut. Piling kože glave uklanja nagomilane proizvode za stilizovanje i podstiče rast dok korjenu omogućava da diše.

Podstiče cirkulaciju krvi

Kao što se protok krvi u koži povećava redovnom masažom i pilingom, isto važi i za kožu glave.

Sjajna kosa

Pošto je korjenu kose omogućeno da diše zahvaljujući izvlačenju prljavštine iz gornjeg sloja, izrasta nova kosa koja je, naravno, zdravija. Ovo omogućava kosi da izgleda sjajnije, postaje gušća i smanjuje probleme poput lomljivosti.

Pravi način za piling kože glave Uklonite mrtve ćelije sa kože glave uz pomoć pilinga za vlasište. Umasirajte proizvod namijenjen isključivo pilingu kose na kožu glave mekim kružnim pokretima, vrhova prstiju da biste se oslobodili prljavštine. Isperite vodom. Stručnjaci savjetuju da koža glave treba piling jednom nedjeljno i ne više od toga jer to poremeti pH ravnotežu vašeg vlasišta. Kako ste nježne kada radite piling lica, tako treba da bude i za piling glave.

Njega vlasišta je važna za opšte stanje vaše kose. Međutim, to ne znači da morate da napravite potpuno novu rutinu ili da mislite da radite nešto pogrešno ako nemate rutinu njege kože u 12 koraka. Važnije je da budete svjesni svog zdravlja i stanja svog vlasišta, da ga održavate čistim, hidriranim i zdravim.

Zato vodite računa da redovno perete kosu, izbjegavajte da se previše proizvoda nakuplja na vašoj kosi i vlasištu. Pronađite proizvode koji vam odgovaraju i budite nježni prema svom vlasištu – uravnotežite upotrebu suvog šampona, toplote i laka za kosu, prenosi Ona.rs.

(24sata.info)