Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ uskoro bi trebao biti postavljen novi travnjak kao rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između NS/FS BiH i FK Sarajevo.

NS/FS BiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NS/FS BiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.

Troškove održavanja terena prvih 6 mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NS/FS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31.12.2022. godine.

 

(24sata.info)