Posljednijh dana igrači na presicama prije ili poslije utakmica Europskog prvenstva ispred sebe uklanjaju boce UEFA-inih sponzorskih pića.

Tako je Cristiano Ronaldo demonstrativno maknuo bočice Coca-Cole sa stola za kojim je održavao konferenciju za medije i poručio da umjesto nje treba piti vodu. Isto je jučer htio napraviti i italijanski nogometaš Manuel Locatelli, dok je Paul Pogba prekjučer uklonio bocu Heinekena.

Nakon takvih poteza oglasila se i UEFA.

“UEFA je podsjetila momčadi koje sudjeluju na Euru da su sponzorstva integralna za provedbu turnira i za osiguranje razvoja nogometa diljem Europe, uključujući i ženski nogomet te nogomet u mlađim kategorijama”, stoji u priopćenju organizatora Eura, piše Index.hr.

Glavni čovjek u organizaciji Eura Martin Kallen upozorio je nogometne saveze da su moguće i kazne jer su igrači preko svojih saveza ugovorno obvezani poštivati odredbe i pravila natjecanja. Naglasio je i da razumije igrače poput Pogbe, koji to rade iz religioznih razloga.

“Nikad direktno ne kažnjavamo igrače, uvijek to radimo preko nacionalnih saveza, a onda oni mogu odlučiti o tome hoće li kazniti igrača”, dodao je.

(24sata.info)