U Hercegovini umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Krajem dana, padavine se očekuju i na sjeveru Hercegovine. Intenzivnije padavine uglavnom u sjevernim i ponegdje u centralnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu od 26 do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovi i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva.

U nedjelju bit će pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Početak iduće sedmice pratit će lokalni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 26 stepeni.

Posljednjeg dana maja najavljeno je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i istočnim područjima moguć je i kratotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu do 26 stepeni.

(24sata.info)