Rafael Nadal izborio je polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu poslije 4 sata i 10 minuta igre u pet setova pobijedio Kanađanina Denis Shapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Na početku drugog seta došlo je do okršaja Shapovalova i suca Carlosa Bernardesa. Shapovalova je smetala Nadalova sporost te je zaključio da je u jednom trenutku za pripremu pred poen Španjolcu trebalo čak 45 sekundi, umjesto 25 koliko je dozvoljeno. “Krenuli ste sa satom prije valjda 45 sekundi i on još nije spreman. Kaznite ga”, govorio je Shapovalov i na kraju rekao sucu da su svi oni korumpirani.

Nakon poraza Shapovalov je pojasnio: “Mislim da sam pogriješio kada sam rekao da je korumpiran. Bilo je u afektu, ali stojim iza svojih riječi. Nije fer da Rafa toliko dugo odugovlači. Spreman sam igrati i gledam na sat. 3, 2, 1, nula i očigledno nešto moram reći. Bio sam spreman na igru, a sudac mi kaže da mu neće dati kaznu za prekoračenje vremena zato što ja nisam spreman za igru. Smiješno mi je kada to netko kaže. Poslije četvrtog seta momak odlazi do svlačionice. Za istu stvar prošle godine ja nisam mogao uzeti pauzu za WC kada sam tražio liječnički time-out. Gdje je granica? Mislim, i dalje se cijeni što je Nadal postigao, nevjerojatan je igrač. Ali mora postojati granica, moraju postojati pravila. Frustrirajuće je. Osjećaš se kao da nisi ravnopravan. Igraš protiv rivala i suca. Teško je.”

Tvrdi da se sve to događalo zato što mu je protivnik Nadal: “Sto posto. U svakom drugom meču koji sam igrao tempo je bio brz jer su suci poštovali ograničenje za pauzu. Nadal je između setova uzimao velike pauze, samo se izvlačio. Ne sporim da je morao uzeti liječnički time-out ili što već. Ali kako možete uzeti liječnički time-out i imati pauzu za WC u isto vrijeme? Jednostavno nije izbalansirano”, prenosi Index.hr.

(24sata.info)