Reprezentativac Bosne i Heregovine Husein Selimović osvojio je u četvrtak, 15. rujna, drugo mjesto na drugoj etapi 62. izdanja “Trke kroz Srbiju”, koja se vozila iz Mionice do Čačka u dužini od 153,8 kilometara.

Selimović je nakon odvezene etape izjavio kako je jako ponosan na postignuti rezultat, priopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

“Nakon što sam se dobro vozio do zadnjih deset kilometara, bio sam svjestan svojih mogućnosti jer sam znao da mi sprint na cilj u ovoj etapi odgovara. Zahvaljujući svojim timskim kolegama, dobro sam se pozicionirao na posljednjih pet kilometara i osjećao sam se dobro, tako da sam se dao u bijeg, da bi na ciljnoj liniji završio kao drugoplasirani”, kazao je Selimović.

Dodao je kako se nada da će njegov rezultat potaknuti napredak biciklizma u Bosni i Hercegovini kako bi taj sport podigao na višu razinu te kako bi nove generacije biciklista imale bolje uvjete za trening.

Pobjednik druge etape bio je Slovenac Viktor Potočki, član tima Ljubljana Gusto Santic, dok je treće mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Jaka Špoljar, član tima Republika Srpska.

“Husein Selimović koji dolazi iz Tuzle, svojim plasmanom nastupajući za reprezentaciju BiH, ostvario je jedan od najvećih rezultata u zadnjem desetljeću kad je u pitanju cestovni biciklizam. Drugo mjesto na međunarodnoj trci kroz Srbiju koja je ranga UCI 2.2 gdje voze profesionalne ekipe iz 29 zemalja, nikako nije zanemariv rezultat. Ono što još mogu dodati da upravo u našim redovima vlada veliko slavlje i zasigurno je ovo dodatna motivacija da na sljedećim etapama budemo još jači i bolji”, komentirao je izbornik reprezentacije BiH u cestovnom biciklizmu Adnan Mekić.

Inače, ovogodišnja 62. biciklistička “Trka kroz Srbiju” krenula je u srijedu iz Požarevca. Na utrci nastupa 120 biciklista iz 27 zemalja.

(FENA)