Jedan od najboljih igrača u historiji tenisa Rodžer Federer (Roger) objavio je da završava karijeru. On se oglasio na društvenim mrežama i objavio ono čega su se pribojavali njegovi fanovi.

Njegovi fanovi su se nadali da će ga barem još jednom gledati na njegovom omiljenom turniru – Vimbldonu, ali Federer je odlučio da objavi kraj bogate karijere. On će još odigrati Laver Kup i onda reći posljednje zbogom profesionalnom igranju tenisa.

Očekivalo se da će se legendarni Federer oprostiti na ovogodišnjem Vimbldonu, ali nije bio dovoljno spreman.

Federer je ostvario 1.251 pobjedu u karijeri i 275 poraza. Teniski kralj je osvojio 103 karijere, a u penziju ide sa 20 Gren slem titula.

– Cijeloj svojoj porodici i prijateljima, od svih poklona kojima me tenis darovao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za saopćiti.

Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko povreda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u takmičarsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam više od 1.500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim – poručio je Federer.

(24sata.info)