U okviru manifestacije “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine”, u četvrtak, 12. kolovoza, u rodnoj kući Zulfikara Zuke Džumhura održat će se 21. revijalni festival sevdalinke “Konjic, sevdah 2021” s početkom u 20.30 sati.

Nastupit će akademski duo Dženana & Dženana: Spoj ljubavi i iskustva, a njihovi gosti su harmonikaš Adnan Lapo i klarinetist Meho Radović. Program će voditi glumica Lejla Pajić, a u slučaju kiše on će se održati u Zavičajnom muzeju Konjic, priopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

Dženana Šehanović Sarajlić i Dženana Huseinagić u posljednje vrijeme pažnju publike i glazbenih kritičara privlače svojom interpretacijom tradicionalne i moderne glazbe u neobičnoj kombinaciji.

Šehanović Sarajlić pijanistica je koja je glazbeno obrazovane započela u Njemačkoj. Povratkom u svoju domovinu nastavlja školovanje, prvo u Tuzli, a zatim i u Sarajevu. Nastupala je po mnogim skupnim i samostalnim koncertima širom svijeta, a osim klasičnog repertoara publici je izvodila i vlastite kompozicije.

Sopranistica Huseinagić završila je osnovnu i srednju glazbenu školu, kao i Gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli. Svoje akademsko obrazovanje stekla je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a zatim i u Beogradu. Do sada je održala stotine nastupa i koncerata. Radila je na filmskoj glazbi, glazbenim radionicama, te aktivno sudjelovala u Međunarodnom horskom šampionatu Lege Artis.

Ove dvije mlade umjetnice aktivno doprinose očuvanju glazbene tradicije Bosne i Hercegovine sa svojim obradama sevdalinki, stoji u priopćenju.

(FENA)