Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je danas kalendar za narednu sezonu Formule 1, na kojem se nalaze rekordne 24 trke.

Šampionat će početi trkom u Bahreinu petog marta 2023. godine, da bi zatim uslijedile trke za Velike nagrade Saudijske Arabije (19. mart) i Australije (2. april).

Trka u Kini na programu je 16. aprila, a u Azerbejdžanu dvije nedjelje kasnije. Trka u Majamiju je na programu 7. maja, a Emilije Romanje 21. maja.

Trka u Monaku je na programu 28. maja, 4. juna u Španiji, a 14 dana kasnije na programu je trka u Kanadi.

U julu će biti vožene četiri trke. Trka u Austriji biće vožena drugog jula, 9. jula u Velikoj Britaniji, 23. jula u Mađarskoj, a nedelju dana u Belgiji.

Šampionat F1 će poslije ljetnje pauze biti nastavljen 27. avgusta u Holandiji. Slijedi trka u Italiji 3. septembra, zatim u Singapuru 17. septembra, a u Japanu sedam dana kasnije.

Trka u Kataru biće održana 8. oktobra, a u američkom Ostinu 22. oktobra, a u Meksiku nedjelju dana kasnije.

Trka u Brazilu biće održana petog novembra, a u Las Vegasu u subotu 18. novembra, dok će finale F1 biti u Abu Dabiju osam dana kasnije.

“Prisustvo 24 trke u kalendaru F1 2023. godine je dodatni dokaz rasta i privlačnosti sporta na globalnom nivou. Dodavanje novih trka i zadržavanje tradicionalnih mijesta pokazuje da FIA dobro upravlja sportom”, naveo je predsjednik FIA Mohamed Ben Sulajem.

(24sata.info)