Američki milijarder Ilon Mask prodao je akcije Tesle za 6,9 milijardi dolara, što je najveća prodaja do sada, da bi, kako kaže, izbjegao rasprodaju akcija tog proizvođača električnih vozila u posljednjem trenutku, u slučaju da bude primoran da nastavi sporazum o kupovini Twittera.

Glavni izvršni direktor Tesle je prodao oko 7,92 miliona akcija 5. augusta, prema brojnim regulatornim podnescima koji su objavljeni nakon zatvaranja Njujorške berze u utorak, izvještava “Blumberg”.

Povodom spekulacija o razlozima otuđenja akcija, Mask je noćas u nizu tvitova naveo da želi da spriječi paničnu prodaju dionica ukoliko bude primoran da završi preuzimanje Twittera za 44 milijarde dolara, od kojeg je odustao prošlog mjeseca.

Na pitanje njegovih pratilaca na društvenoj mreži da li je završio s prodajom Teslinih akcija i da li bi ih ponovo kupio ako se sporazum o preuzimanju Twittera ne zaključi, kratko je odgovorio: “Da”.

Do prodaje je došlo samo četiri mjeseca nakon što je Mask, najbogatiji čovjek svijeta, rekao da ne planira dalju prodaju akcija kompanije od koje je napravio globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila, nakon što je ranije otuđio dionice u vrijednosti 8,5 milijardi dolara poslije svoje inicijalne ponude za kupovinu Twittera.

Od tada, Tesline akcije su se oporavile sa minimuma koji su zabilježile u maju, čemu je na ruku išao generalni trend rasta dionica na Vol Stritu.

 

(24sata.info)