Način na koji Vinicius Junior slavi pogotke našao se na udaru suparničkih igrača i javnosti, a i španski mediji kritizirali su njegov stil proslave.

Realov ofenzivac golove slavi plesom, što je uglavnom karakteristično za južnoameričke nogometaše, zbog čega je više puta prozvan zbog omalovažavanja suparnika. I neki od njegovih saigrača priznali su suparnicima da im se ne sviđa njegovo ponašanje i da su ga više puta upozorili i rekli mu da to prestane raditi, prenosi Index.

Viniciusa je posebno žestoko kritizirao Pedro Castro, predsjednik Udruge španskih agenata.

“Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Riju, op.a). Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun.”

Neće prestati plesati

Real je objavio da će tužiti agenta koji je izjavom pokrenuo aferu. Vinicius je ovo iskoristio za obračun s brojnim rasistima koji ga napadaju, a poruku je završio riječima:

“Uvijek se trudim biti primjeren profesionalac i građanin. Ali to ne donosi klikove ni ‘reach’ na društvenim mrežama. Zato kukavice izmišljaju probleme kako bi me napali. Scenarij je uvijek isti. Završi s isprikom ili ‘krivo su me citirali’. Ali rasisti, ponavljam vam: Neću prestati plesati. Na Sambadromu, Bernabeuu, gdje god ja želim!”

Jedan od onih koji na sve gledaju drugačije je Mallorcin kapiten Antonio Raillo, koji je to ovako prokomentirao:

“Vinicius bi trebao plesati, ali ne bi trebao vrijeđati i omalovažavati svoje kolege profesionalce, a onda kad ga se nazove provokatorom izvući džokera i zaigrati na kartu rasizma.”

(24sata.info)