Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je veliki poraz od reprezentacije Kine rezultatom 98:51 na Svjetskom prvenstvu u Sydneyu u Australiji. Selektor Zmajica Goran Lojo i košarkašica Anđela Delić osvrnuli su se na ovaj meč na press konferenciji.

Košarkašica Anđela Delić je rekla da su bh. igračice bile svjesne koliko je Kina jaka i dobra košarkaška reprezentacija te da su odličnu igru pokazale danas na terenu.

“Međutim, mislim da smo ovu igru počele bolje nego onu jučer sa Portorikom, ali to nije bilo dovoljno jer su košarkašice Kine kaznile svaku našu grešku koju smo napravile, a mi, s druge strane, nismo uspjele zaustaviti nijednu njihovu dobru akciju. Mislim da nas je to koštalo poraza”, konstatovala je bh. košarkašica.

Selektor Goran Lojo je prvo čestitao pobjedu ekipi Kine, a nakon toga prokomentarisao meč sa bh. košarkašicama.

“Zaslužile su pobjedu. Mi smo igrali prvu i sredinu druge četvrtine ovog meča sa više energije nego jučer, međutim, Kina je veoma dominantna i mi jednostavno nismo mogli uzvratiti kako smo trebali. U drugom poluvremenu napravljena je evidentno velika razlika i kada smo vidjeli da smo izgubili igru, onda smo svim košarkašicama dali priliku da zaigraju jer sutra je novi dan i čeka nas meč sa reprezentacijom Južne Koreje. Ponavljam, Kina je bolja ekipa od naše i još jednom im čestitam”, zaključio je Lojo.

Ovo je drugi poraz Zmajica na Svjetskom prvenstvu. One su jučer od ženske košarkaške reprezentacije Portorika izgubile rezultatom 82:58.

U ostalim mečevima naše grupe Sjedinjene Američke Države savladale su Portoriko 106:42, a Belgija je bila bolja od Južne Koreje 84:61.

Narednu utakmicu bh. reprezentativke igraju već sutra protiv Južne Koreje u 10:00 sati prema srednjoevropskom vremenu i traže prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

(N1)