Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) vratila se treninzima nakon zasluženog odmora poslije nastupa na Evropskom prvenstvu u Rimu.

“Nakon kratkog odmora, vrijeme je da se opet u potpunosti posvetim svojim trenažnim obavezama. S obzirom na veliki broj poziva na prijeme, svečanosti i razgovore koje imam od mnogih institucija, ustanova, pojedinaca, pozive od potencijalnih sponzora, kao i pozive medijskih kuća na gostovanja, osjećam potrebu da se ovim putem kratko obratim javnosti”, napisala je Lana na početku svoje objave na Facebooku.

Lana je tako istakla da je predsjednik njenog kluba Damir Đedović osoba koja u njeno ime dogovara sve aktivnosti i obaveze.

“Bilo kakvo drugo istupanje u moje ime nije moguće i smatrat će se zloupotrebom. U narednom periodu bit ću maksimalno fokusirana na svoje trenažne i takmičarske aktivnosti pa mi je izuzetno važno da i ovaj dio moje sportske karijere bude posložen i prepoznat na pravi način. Hvala vam na razumijevanju i velikoj podršci koju mi pružate”, poručila je sjajna Mostarka.

Podsjetimo, Lana je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Osim drugih velikih takmičenja, Lani će svakako fokus biti na pripremama za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine.

(24sata.info)