Povodom 25. godišnjice postojanja, bend Kultur Shock tijekom svoje slavljeničke turneje obilazi gradove po Americi i Europi, a nezaobilazna destinacija na njihovom putu je i Bosna i Hercegovina, u kojoj će održati dva koncerta.

Jedan od njih je u Stocu čime će u četvrtak, 16.7., na lokaciji Gradske kafane u Stocu u 21 sat biti otvoreno peto izdanje Festivala Iskre budućnosti by BH Telecom, najavili su organizatori.

Dodaje se kako, s više od tisuću koncerata i festivala širom svijeta, Kultur Shock ove godine obilježava 25 godina neprekidnog rada, dok višestruka svjetska atrakcija iz Seattlea pod vodstvom sarajevskog umjetnika Srđana Gine Jevđevića predstavlja jedinstveni muzički izričaj za koju je i Jello Biafra izjavio da zvuči onako kako bi punk rock trebao zvučati.

“Da bi ih se pobliže dočaralo publici, mnogi ih pokušavaju uspoređivati s Gogol Bordellom, System of a Downom, Dubiozom Kolektiv, Manu Chaom, The Poguesima ili pak s Band of Four. Ipak, treba biti objektivan i reći da su oni stvorili svoj vlastiti stil koji je teško usporediv s bilo kojim bendom”, ističe se u priopćenju.

Još se navodi kako u kontinuiranom eksperimentu Kultur Shock spaja balkanske narodne melodije s punkom i metalom u tzv. gypsy punk, jedinstven upravo zbog posebnog balkanskog štiha koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

(FENA)