Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, u nedjelju, 16. veljače, oduzeli su krivotvorenu vozačku dozvolu Albanije koju su prilikom detaljne provjere našli kod L.A. (1995.), državljanina Albanije, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Državljanin Albanije kontroliran je u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, koji je u vlasništvu rent – a car agencije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, uz vozačku dozvolu, privremeno je oduzeto i vozilo, a protiv L.A. spomenutoj instituciji bit će dostavljeno izvješće o tom kaznenom djelu.

Dan ranije, 15. veljače, službenici JGP Orašje su na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje otkrili četiri krivotvorene specijalne putovnice Republike Turske.

Spomenute dokumente na uvid je dalo četvero državljana Turske, od kojih je dvoje malodobno. Kontrolirani su u Citroenu, srbijanskih nacionalnih oznaka, koji je u vlasništvu rent – a car agencije. O događaju je obaviješten tužitelj Županijskoga tužiteljstva Posavske županije. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, navodi se u priopćenju.

(FENA)