George Clooney jedno vrijeme je bio najplaćeniji glumac na svijetu, ali možda će vas iznenaditi činjenica da je bio plaćen samo tri dolara za jedan od svojih najhvaljenijih filmova.

Za svoju dramu iz 2005. godine “Laku noć i sretno”, Clooney se osim u ulozi glumca našao i u onima redatelja i scenarista filma. Međutim, umjesto da traži vrtoglavu plaću, Clooney je uzeo samo po jedan dolar za svaki od tih poslova.

“Laku noć i sretno”, u kojem također glume David Strathairn i Robert Downey Jr., smješten je u 1953. godinu i usredotočen je na stvarnu životnu priču radijskog i televizijskog novinara Edwarda R. Murrowa, koji je pokušao svrgnuti američkog senatora Josepha McCarthyja. Snimanje filma koštalo je samo 7.5 milijuna dolara, pri čemu je Clooneyjeva niska plaća vjerojatno pomogla da troškovi budu tako maleni.

Clooney je toliko želio snimiti “Laku noć i sretno” da je čak ponovno stavio hipoteku na vlastitu kuću kako bi skupio novac. Njegovo se kockanje više nego isplatilo jer je film zaradio više od 54 milina dolara širom svijeta, više od sedam puta od uloženog.

(24sata.info)