Garden of Dreams, najbrže rastući muzički festival elektronske muzike u Bosni i Hercegovini i dobitnik nagrade Amasador iz 2019. u kategoriji „Regionalni festival godine“, sklopio je strateško partnerstvo sa NFT-TiX, platformom za kupovinu ulaznica koja je kreirana na Ethereum blockchain.

Garden Of Dreams je drugi regionalni festival koji je sklopio partnerstvo sa NFT-TiX, nakon što je uspješno realizovana saradnja sa EXIT 2K22. Prvi projekat koji će biti realizovan kroz ovo partnerstvo je ponuda ulaznica za poslasticu svih muzičkih poslastica, back2back nastup Bonjasky i Kristijan Molnar koji je zakazan za 13.8.2022. Dancefloor je ovog puta na krovu zgrade koja predstavlja kolijevku muzike u Sarajevu – riječ je o kultnom Domu mladih Skenderija.

Renad Čelik, osnivač festivala Garden of Dreams, iskazao je zadovoljstvo zbog pomenute saradnje: „Lijepo je biti prvi event u BiH koji koristi blockchain tehnologiju za prodaju NFT ulaznica. Uvijek težimo uvođenju novih tehnologija i povećanju zadovoljstva naših posjetilaca. Siguran sam da će saradnja sa NFT-TiX na ovom, ali i na svim projektima koje planiramo realizirati u budućnosti, biti veoma uspješna.“

Osim saradnje s organizacijom EXIT festivala, NFT-TiX je najavio i saradnju sa KLABIKA na projektu DJ Solomun u Sarajevu, United Music Event sa projektima Transmission Melbourn 2022, Hardmission- The Prophecy, Techmission – Immersive Realty, SeaDance Festival i mnogim drugim.

Emil Lješnjanin, CEO kompanije NFT-TiX sa sjedištem u New Jersey-u, komentarisao je ovo partnerstvo: „Zaista sam sretan što smo obilježili početak saradnje sa Garden Of Dreams festivalom i to specifično sa b2b nastupom u toku Sarajevo Film Festivala, na jednom od kultnih mjesta u Sarajevu, Domu mladih. Garden Of Dreams smo prepoznali kao vodeći festival u BiH, a osim toga on spada i u sami vrh festivala elektronske muzike u regiji.“

NFT-TiX je platforma za prodaju ulaznica i tržište izgrađeno na Ethereum blockchainu. Njime upravljaju pametni ugovori (smart contracts), omogućavajući prodavcima ulaznica da se povežu sa kupcima direktno. Ovo je dio revolucionarne tehnologije koja pomaže industriji prodaje ulaznica da se jednom zauvijek riješi posrednika. NFT-TiX daje prednost fer cijenama, profitu za prodavce na sekundarnom tržištu i ekskluzivnim pogodnostima za vlasnike ulaznica od strane organizatora događaja. Osim toga, NFT-TiX nudi dodatne pogodnosti vlasnicima NFT ulaznica u vidu decentralizovanog sadržaja.

Ulaznice za event Garden of Dreams w/ Bonjaski b2b Kristijan Molnar možete kupiti na službenoj stranici NFT-TiX.

(24sata.info)