Poznato je da pušači imaju češće problema sa plućima. Znamo koliko cigarete štete zdravlju, posebno ovom organu. Međutim, ima i onih koji nikada nisu zapalili cigaretu, ali im pluća nisu u najboljem stanju.

U nastavku teksta pogledajte kako ćete očistiti pluća od raznih toksina, oživjećete ih. Dva dana prije ove metode morate prestati da konzumirate mliječne proizvode.

Uveče prije prvog dana režima, moraćete da popijete šolju biljnog čaja prije spavanja. Šolja biljnog čaja pomoći će vašim crijevima da se što lakše otarase toksina. Veoma je važno da pluća ne budu preopterećena tokom procesa detoksikacije.

Procedura:

Iscjedite sok od dva limuna i pomješajte sa 300 ml. vode. Pijte ovaj sok prije doručka. Zatim, poslije doručka, popijte 300 ml. svježeg sok od grejpfruta ili ananasa. Ovi sokovi sadrže prirodne antioksidante koji su veoma važni za zdravlje pluća.

Pijte 300 ml između doručka i ručka. Svježe cijeđeni sok od šargarepe. Sok od šargarepe će doprinjeti poboljšanju krvi. Za vrijeme ručka popijte 400 ml soka bogatog kalijumom. Kalijum je ključni element za čišćenje pluća.

Recept za sok:

350g paškanata, 350g zelene paprike, 200g potočarke i 350g krastavaca.

Trebalo bi da dobijete oko 400ml soka od povrća. Takođe, prije spavanja popijte 400ml soka od brusnice.

Tokom ova tri dana, osim sokova, trebalo bi da vježbate i da se dovoljno naspavate. Da biste poboljšali proces detoksikacije, možete uzeti toplu kupku i uživati u njoj najmanje 20 minuta. Na prvi pogled izgleda zahtjevno, ali zapamtite da će vam pomoći, a vaša pluća će se olakšati.

 

(24sata.info)