Nogometna reprezentacija Egipta pobijedila je Obalu Slonovače nakon penala i tako izborila četvrtfinale Afričkog kupa nacija gdje će igrati protiv Maroka.

Do poluvremena su obje ekipe imale po još jednu šansu, no promjene rezultata nije bilo.

Vidjeli smo po još jednu šansu na obje strane, ali su mreže mirovale.

U produžecima su oba tima igrala još opreznije, bez šansi.

Putnik u četvrtfinale odlučen je nakon penala.

Prvi penal za Obalu Slonovače izveo je Pepe i pogodio za 1:0. Nakon njega za Egipat je izvođač bio Zizo koji je poravnao na 1:1.

Nakon toga loptu je uzeo Ibrahim Sangare i sigurno je pogodio za 2:1. Drugi penal za Egipat izveo je El Solia koji je također bio precizan, te je rezultat bio 2:2.

Treći penal za Obalu Slonovače izveo je Bailly, ali je na oduševljenje navijača Egipta promašio, odnosno golman mu je to odbranio bez većih problema. Egipćani su to itekako iskoristili jer je Kamal u trećoj seriji pogodio za 3:2.

Cornet je nakon toga uspio da pogodi s bijele tačke i poravna na 3:3. Četvrtu seriju za Egipat je šutirao Abdelmonem i pogodio za 4:3.

Petu seriju otvorio je Zaha i uspio je da ostavi Obalu Slonovače u igri jer je poravnao na 4:4. Peti izvođač za Egipat očekivano je bio Mohamed Salah koji je preuzeo odgovornost, te je zabio gol za 5:4 i odveo svoj tim i četvrtfinale gdje će igrati protiv Maroka.

(24sata.info)