Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je protiv Crne Gore upisala veliku pobjedu i plasirala se u elitnu grupu Lige nacija.

Asitent kod jednog pogotka naše selekcije bio je kapiten Edin Džeko koji je bio dosta glasan tokom susreta, a ostao je i bez glasa.

“Malo se i promuklo, derao sam se tamo, derao ovamo. To je sastavni dio i mislim da su momci dali maksimum i sve od sebe da odigramo ovaj meč na najbolji mogući način. Crna Gora je pokazala da nije naivna reprezentacija. Na press konferenciji sam jučer rekao da se prvi put osjeća ta pozitivna energija, ne u ekipi, ali oko ekipe. To je bio i dokaz danas jer su navijači kao i momci od prve minute dali maksimum. Na kraju rezultat ne može izostati kao što je bilo danas”, rekao je Džeko.

Džeko je upitan i kada će upisati 100. gol u Seriji A.

“Ako Bog da uskoro!”, rekao je kapiten.

Osvrnuo se kapiten i na meč s Rumunijom.

“Mislim da je nama ova utakmica danas bila ključna. Treba biti realan i reći da meč s Rumunijom što se tiče rezultatskog značaja nema ga. Kada napravite pozitivnu seriju rezultata uvijek je dobro. Tu su momci koji igraju jako i daju sve od sebe. Mislim da bi bilo pošteno da i momci koji nisu igrali, dobiju šansu. Danas su slavili, svaka im čast i vjerujem da će mnogi dobiti šansu”, rekao je Džeko.

(24sata.info)