Treće izdanje Festivala “Desant na Jajce” održat će se od 26. do 28. 8., a organizatori najavljuju najbogatiji program do sada, i to na 3 scene, na lokacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah.

Tako će ispod vjerojatno najpoznatije atrakcije Kraljevskog grada Jajca – Plivskog vodopada nastupiti Dubioza kolektiv, te poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dok će kod Katakombi na Tvrđavi koncert održati vrhunski interpretator sevdaha Damir Imamović.

Na Festivalu će nastupiti i After Affair, Zlijay, Frenkie, Indigo i brojni drugi, a paralelno s trajanjem Festivala u Domu AVNOJ-a u Jajcu će biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova s ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Festival Desant na Jajce osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetitelji iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete Jajce.

Sama riječ “desant” znači silazak, spuštanje, iskrcavanje, a organizatori naglašavaju kako je Desant na Jajce zamišljen kao svojevrsno “iskrcavanje umjetnika i turista u Jajce” i očekuju kako će i ove godine posjetitelji u velikom broju doći u Jajce tijekom trajanja Festivala.

Organizatori Festivala su: Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjobosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i znanosti Federacije BiH i Delegacije Europske unije u BiH.

Inače, u Kraljevskom gradu Jajcu nalazi se čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

(FENA)