Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u razgovoru za slovenački portal 24ur.com pričao je o brojnim aktuelnim temama, a posebno se dotakao odnosa sa Real Madridom.

Naime, odnosi evropske kuće fudbala sa kraljevskim klubom su jako narušeni otkako se njihov predsjednik Florentino Perez zalagao za osnivanje Superlige Evrope, takmičenja koje ne bi bilo pod okriljem UEFA-e.

“Lično nemam problem sa Realom, naravno trenutno nisam u kontaktu sa njegovom upravom. Ipak, mjesto Madriđana u finalu Lige šampiona je dokaz koliko su UEFA takmičenja čista. Da nije tako sigurno muški tim Reala i ženski tim Barcelone bi bili u finalu Lige šampiona. Profesionalno gledam na sve to i imam dobre živce da čekam rasplet. Riješit će se sve, ali rasplet neće biti na terenu“, rekao je Čeferin na početku razgovora.

Prvi čovjek evropskog fudbala ne bi smio da prognozira ko će osvojiti Ligu šampiona.

“Već u polufinalu sam sumnjao da bi Real mogao da eliminiše Manchester City, pogotovo nakon poraza u prvoj utakmici. Ali očigledno ima devet života, poput mačke. Oni su iskusan tim, ali po meni je njihova odbrana jadna. Za Benzemu sam mnogo puta rekao da je jedan od najpotcjenjenijih fudbalera u historiji. Zatim, imaju Luku Modrića koji je sve kvalitetniji kako je stariji…Ne bih se usudio da bilo šta prognoziram, jer uvijek pogriješim. Bit će ovo jedno ludo finale.”

U srijedu se u Sevilli održava finale Lige Evrope, u kojem će igrati Rangers i Eintracht Frankfurt.

“Bio sam na meču u kojem je Eintracht izborio plasman u finale. Po završetku utakmice navijači su upali na teren i počeli da slave, ni policija nije mogla da ih spriječi u tome. Zbog toga ćemo morati da budemo oprezni u finalu, da ne bude nereda. Čitava situacija djelovala je bajkovito, na stadionu svi navijači i upravo su ponosno pjevali himnu. Kada se završio meč članovi uprave su plakali od sreće…negdje sam pročitao da je čak devet vjenčanja odloženo kako bi parovi i gosti mogli da prisustvuju meču…nerealna atmosfera, kao da smo se vratili u romantične 80-te godine, a to mi se čini sjajno“, rekao je Čeferin.

(Sport Klub)