Najstarija kćerka Amre Džeko, Sofia Vićentijević izrasla je u pravu ljepoticu što možemo vidjeti i po fotografijama koje objavljuje na svom Instagram profilu. S godinama nalikuje sve više majci, jednoj od najpoznatijih bh. manenki, a da li će Sofija krenuti maminim stopama ostaje da vidimo. Inače, Sofia boravi u Los Angelesu gdje i studira. Zavirili smo u Sofijin neseser i otkrili bez kojih make-up proizvoda ne može zamisliti svoj život.

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Moja njega lica podrazumijeva čišćenje lica sa cleanserom i hidratantna krema za lice, ujutro i navečer. Ne oduzima mi previše vremena, ali ipak smatram da joj posvećujem dovoljno vremena. Prije nisam imala nikakvu rutinu. Počela sam da dajem veću brigu svom licu, jer želim da mi lice izgleda svježije i hidrirano, iz razloga što vjerujem da bi mi pomoglo dugoročno.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Kada mi se desi da frizura nije u najboljem izdanju, samo je zavežem u visoki rep, nekad dodam čak platenicu, ili “messy bun”. Kosa mi je tanka i rijetka zbog toga nikad nisam imala naviku da sušim kosu, uvijek je pustim da se prirodno osuši jer se osuši za deset minuta ali iskoristim priliku da zavežem rep kad mi nije u najboljem izdanju.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Kao i svaka mlada djevojka, kada sam se počela šminkati željela sam da to bude upečatljivo, i da što više šminke imam na licu. Vremenom sam shvatila da mi tolika količina šminke uopšte nije potrebna. Sada sam došla do toga da se rijetko kada i šminkam. Kad se našminkam za “everyday look”, to je baš minimalno šminke. Za specijalne prilike stavim malo jaču šminku.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

Mislim da ljepota zaista dolazi iznutra jer neke osobe koje imaju dobre osobine, kao što su ljubaznost, empatija i poštenje, izgledaju ljepše i privlačnije. Takve osobine čine nekog posebnim, i mislim da se to odražava na njihov izgled. Naravno, ljepota je subjektivna stvar, ali meni unutrašnja ljepota definitivno puno više znači.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Jedini beauty tretman na koji sam otišla je čišćenje lica, prije otprilike dvije godine.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Svoj pribor za šminkanje čistim istim proizvodima kao i za čišćenje lica.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Iskreno nisam još našla rješenje za vrećice ispod očiju ali sam nedavno uzela jednu kremu koja bi trebala do pomogne ali je prerano da se vide rezultati. Fab Skin Lab, retinol krema za oči.

Kako oblikujete obrve?

– Obrve uglavnom samo počešljam. Kada nađem vremena, sama sebi počupam obrve. Preferiram prirodne i malo čupave obrve.

Foto: Instagram @sofiavicentijevic

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Oduvjek sam htjela da probam Tatcha kozmetičku marku. Imaju više proizvoda za različite tipove kože lica. Ova linija proizvoda za njegu kože postala je vrlo popularna i svi hvale njihovu učinkovitost na koži.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Nisam neko ko može davati neke velike beauty savjete, ali smatram da je neophodno hidrirati kožu lica i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom od sunca svakodnevno. Nešto što sam i ja tek nedavno naučila.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Nemam omiljeni parfem, još uvijek sam u potrazi za njim.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– To bi moralo biti labelo. Za one koji bi možda rekli da to nije šminka, onda ću reći da ne bih mogla napustiti kuću bez maskare.

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– U mom neseseru možete pronaći samo osnovne stvari od šminke, kao što su korektor, maskara, bronzer, highlighter, rumenilo, nekoliko karmina i sjajeva, kao i hidratantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom od sunca.

 

(Azra)