Košarkaši Igokee ostvarili su drugu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi nakon što su večeras u Laktašima u okviru trećeg kola srušili ni manje ni više nego aktuelnog šampiona, Crvenu zvezdu.

Završilo je 75:68 u utakmici u kojoj je Zvezda umalo stigla 22 poena prednosti.

Aleksandrovačni na čelu sa sjajnim Draganom Bajićem u prvom poluvremenu su održali pravi čas košarke crveno-bijelima, koji su samo 48 sati prije u Tel Avivu pobijedili Makabi u Evroligi. Bio je ovo treći uzastopni trijumf „igosa“ na domaćem terenu protiv Zvezde, a sva tri su došla ove godine.

Puleni Dragana Bajića odigrali su gotovo perfektnih prvih 20 minuta nakon kojih su i riješili pitanje pobjednika. Prvu dionicu riješili su sa 21:14, a zatim su u drugoj gostima dopustili svega da ubace osam koševa, dok su ubacili 23, pa je na semaforu stajalo pomalo nevjerovatnih 44:22. Domaći su u tom periodu imali čak dvojicu dvocifrenih igrača, Antabia Voler je ubacio 13, a Markel Starks 10 koševa.

U nastavku su kako se i očekivalo gosti zaigrali bolje i agresivnije. Uspjeli su puleni Dejana Radonjića da dobiju treću dionicu, čak su spustili prednost ispod 10 razlike, ali je deficit je na kraju i dalje bio dvocifren (44:54). U posljednjoj četvrtini Beograđani su nastavili prijetiti, u 34. minuti su prišli na svega minus 5 (51:56), ali Igokea se nije dala, poenima Starska i Volera izdržala je sve napade i na kraju ostvarila više nego zasluženu pobjedu protiv favorizovanog protivnika.

Kod Igokee Voler je ubacio 15 poena, Starks je dodao 13, a važnu rolu odigrali su Aleksa Radanov (14 poena) i Dalibor Ilić (9) . Na drugoj strani Nikola Kalinić ubilježio je 16, a Luka Mitrović 13 koševa.

(NN)