Jedan od najpoznatijih svjetskih izvođača duhovne muzike Maher Zain stigao je u Sarajevo gdje će sutra održati svoj prvi koncert u glavnom gradu BiH.

Njegova djela poput Rahmatun ‘LIL Alamen, YaNabi, Salam Alejka, Insha Allah i mnoge druge bi se mogle nazvati i himnama svjetske duhovne muzičke scene.

Dobitnik je svjetskih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo “Multi Platinum winning singer and songwriter” i osoba koja je višestruko poznata svjetskim medijima uz apsolutnu dominaciju višemilionskih pregleda na digitalnim i društvenim mrežama.

Večeras je stigao u dvoranu Zetra gdje će održati probu, a prije toga obratio se medijima iako priznaje nije ljubitelj davanja intervjua. Novinare iz BiH, ipak, odlučio je ispoštovati.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Sarajevu, imao sam priliku da dođem u Bosnu i Hercegovinu prije nekih 13 godina i bio sam na jednom programu koji je bio veliki šou. Jučer bio sa svojom porodicom da proslavim Bajram, a danas i sutra sam tu da sa drugom porodicom proslavim Bajram. Bajram je posebno vrijeme za sve muslimane širom svijeta i ja se osjećam zaista sretnim što imam priliku da putujem i da na ovaj dan i sutrašnji budem tu sa ljudima u Bosni i Hercegovini i da zajedno proslavimo Bajram – rekao je Maher Zain.

Organizatori ističu da će ovo biti prelijep ugođaj, jer će koncert obilovati najpopularnijim svjetskim numerama, provedenim kroz vrhunsku akustičnu i videotehnologiju, koja zadovoljava i najstrožije kriterije muzičkih industrija kakva je i Maherova, “Awakeinig music” produkcija.

S obzirom na to da je plasirana pogrešna informacija da karata više nema, a vlada veliko interesovanje za koncert, organizatori obavještavaju da karata ima još te pozivaju sve koji žele da dožive ovaj muzičko-kulturološki spektakl da dođu sutra u Zetru.

Ovaj koncert je i humanitarnog karaktera od svake prihodovane karte po 1,00 KM organizatori će izdvojiti i za aktivnosti Udruženja Pomozi.ba.

(Hayat.ba)