Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan što će Srbija moći da nastavi i u budućnosti da vodi nezavisnu politiku i najavio da će to biti jedna od stvari na kojoj će insistirati kod onih koji će ga naslijediti.

Vučić je na pitanje novinara povodom pisanja “Jutarnjeg lista” u tekstu pod naslovom “Vučić satjeran u ćošak”, rekao da je interesantno da njima nije važno sve što se dešava u Srbiji, već govore samo o Vučiću kao da im je on “noćna mora”.

– Ne mogu da razumiju da je politika izbor, a sa lakoćom bih mogao da izaberem njihovu stranu. I bio bih hvaljen mnogo više nego svi oni. Ali ovo je izbor Srbije, da vodimo nezavisnu politiku, da budemo svoj na svome, da ne odlučuju druge zemlje kakvu ćemo politiku da vodimo, da vodimo politiku u interesu naših građana, ne u interesu velikih sila. Ne razumiju da je to naš izbor, ne Brisela, Vašingtona ili Moskve. U tome se razlikujemo – poručio je Vučić.

Kaže da je ponosan da će Srbija tu politiku moći da nastavi i u budućnosti.

– To bi trebalo da bude jedna od stvari na kojima ću insistirati kod mojih političkih nasljednika. To nije nikakav ugao, već najljepši dio terena sa kojeg imate najljepši pogled, koji pripada suverenim slobodarskim zemljama – smatra Vučić.

Ističe kako ima tremu pred sutrašnji sastanak s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, te da ne očekuje lak razgovor.

Na pitanje novinara šta očekuje od sutrašnjeg sastanka, rekao je da ima tremu i da se plaši tog razgovora.

– To znači da ću, ako ništa, na veoma odgovoran način nastupati. Svakako ne očekujem lak razgovor – istakao je Vučić u izjavi novinarima u Aleksandrupoliju.

Scholz je u Berlin pozvao Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija, sa kojima će obaviti odvojene razgovore.

Razgovorima će, kako je najavljeno, u kabinetu kancelara prisustvovati i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prenosi Tanjug.

(24sata.info)