Kako prenose brojni italijanski mediji, reprezentativac Srbije Dušan Vlahović napustit će Fiorentinu i preći u redove Juventusa. Ta vijest je izazvala gnjev navijača “Viola” koji Juventus smatraju omraženim rivalom, pa su Vlahoviću poslali žestoke poruke i uvrede.

Inače, Vlahovića je tražio veliki broj klubova, spominjao se i Arsenal, a navijači tima iz Firence nisu imali ništa protiv da proda sjajnog napadača bilo kome osim Juventusu. Italijanski mediji također navode da je postignut dogovor dva kluba, dok je Vlahović već ranije dogovorio lične uslove.

“Ni tjelohranitelji te neće spasiti. Ciganine, gotov si” i “Vlahović, us*rani cigan”, stajalo je u parolama koje su jutros osvanule na ulicama Firence.

Prema navodima italijanskih medija, Fiorentina će za Vlahovića dobiti 67 miliona eura, a “Viole” bi trebale inkasirati dodatna tri miliona kada reprezentativac Srbije zaigra za “Staru damu”.

Navijači Fiorentine su mislili da Vlahović neće završiti u Juventusu, ali on im je slomio srca, baš kao i Federico Bernardeschi 2017. godine. Bivši ljubimac navijača “Viola” je u transferu vrijednom 40 miliona eura preselio u Torino.

Što se Vlahovića tiče, on je u 21 utakmici u Seriji A postigao 17 golova, a dodao je i četiri asistencije.

(24sata.info)