VIDEO / Objavljen video napada na jevreje u Njemačkoj

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U pucnjavi, koja se danas dogodila ispred sinagoge u gradu Halle u Njemačkoj, ubijeno je najmanje dvoje ljudi i više ih je povrijeđeno. Policija je objavila kako je uhapsila jednog napadača, te pozvala građane da budu na oprezu.

Foto: 24sata.info

Napad se dogodio na židovski praznik Yom Kipur.

Prema neslužbenim informacijama, napadač ili više njih došlo su do ulaza u sinagogu i zapucali. Mediji javljaju kako su pucali i na prolaznike. Jedan prolaznik je ubijen.

Bild javlja da su ubijeni muškarac i žena, te da je napadač iz puške zapucao ispred sinagoge. Prema prvim informacijama bačena je i granata na obližnje židovsko groblje.

Dvoje ranjenih nalazi se u bolnici. Oboje imaju prostrijelne rane, a jedna osoba je upravo na operaciji. Nije poznato stanje druge osobe.

Njemačke željeznice zatvorile su željezničku stanicu u gradu, a iz sigurnosnih razloga policija je zatvorila školu u Markranstädtu.
 

Policija priprema raciju u jednom od stanova koji se nalaze u ulici Ludwig-Wucherer u Halleu, a Bild piše kako je policija danas u više njemačkih pokrajina izvršila racije među desničarskim skupinama, no zasad nema naznaka da su racije povezane s napadom.

U međuvremenu, u njemačkim lokalnim medijima pojavio se video napada na vjernike ispred sinagoge u Halleu.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar