Maduro ponovo uporedio Trumpa sa Adolfom Hitlerom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro ponovo je uporedio postupke predsjednika SAD Donalda Trumpa protiv njegove zemlje sa progonom Jevreja u nacističkoj Njemačkoj, nakon novih američkih sankcija Caracasu.

Foto: 24sata.info

"To što oni nama čine je, manje-više, ono što su nacisti radili narodima Evrope četrdesetih godina prošlog vijeka, ono što su nacisti radili Jevrejima i ja to osuđujem. Donald Trump čini Venecueli ono što je nacistički vođa Adolf Hitler činio jevrejskom narodu - progon, napad, blokada", rekao je Maduro.

On je naveo da ima plan borbe protiv blokade koju je uvela Trampova administracija, piše list El Periodico.

Maduro je u novembru rekao da Tramp progoni narod Venecuele jednako kao što je Hitler progonio Jevreje.

Prošle sedmice, Maduro je pozvao svoje sunarodnike da se pridruže skupovima protiv "neprijateljske politike" Trumpove administracije i najavio da će uputiti pismo UN, koje će da potpiše više miliona građana Venecuele, u kome osuđuje američke sankcije Karakasu.

SAD su početkom mjeseca uvele nove sankcije Venecueli, a savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD John Bolton rekao je da kazne državnim entitetima i pojedincima "šalju direktan signal svima koji pomažu diktaturu Madura i podrivaju demokratski izabran nacionalni parlament ili privremenog predsjednika Juana Guaida", prenio je Sputnjik.

Vlada Venecuele osudila je sankcije kao "još jednu tešku agresiju Trumpove adminstracije kroz proizvoljni ekonomski terorizam protiv naroda Venecuele".


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar