Zaharova: Mogućnost vojne intervencije u Venecueli je realan scenario

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Moskva ne smatra apstraktnom mogućnost vojne akcije SAD protiv Venecuele, jer je to realan scenario, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova / 24sata.info

Ona je rekla da grub i agresivan ton komandanta Јužne komande vojske SAD mornaričkog admirala Krega Folera potvrđuje strahove Moskve.

- Vojna akcija SAD u Venecueli nije apstrakcija, već moguća realnost koju Vašington priznaje - upozorila je Zaharova.

Zaharova je istakla da SAD nastavljaju da ignorišu princip uzdržanosti od upotrebe sile.

Prema njenim riječima, svakog dana se sve više priča o vjerovatnoći upotrebe sile protiv Venecuele, javio je "Sputnjik".

- To se radi drugačijim tonom, drugačijim argumentima i mijenja kocke u igri. Međutim, to ne mijenja suštinu, a to je agresivna retorika prema suverenoj državi - naglasila je Zaharova.

Ona je podsjetila da visoki predstavnici američkog predsjednika Donalda Trampa ne zahtijevaju samo da predsjednik Venecuele Nikolas Maduro podnese ostavku, već postoje izjave da on to mora da učini do kraja godine, jer bi se, ukoliko se taj ultimatum ne ispoštuje, mogla upotrijebiti sila.

SAD su juče uvele sankcije Centralnoj banci Venecuele, nakon što su ranije uvele restriktivne mjere protiv državne naftne kompanije, uz niz drugih sankcija u vezi sa razvojem političkih događaja u toj zemlji.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar