UZNEMIRUJUĆI VIDEO / Dok je snimao selfie, prišao mu muškarac i ustrijelio ga u glavu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Meksički političar Fernando Puron ubijen je metkom u glavu dok je pozirao za selfie sa svojim biračem nakon predizbornog sučeljavanja uoči izbora za parlament.

Screenshot: Youtube

Ubica mu je prišao s leđa i upucao ga u glavu te zatim pobjegao. Puron je umro na putu do bolnice. Ubistvo se dogodilo u gradu Piedras Negras na sjeverozapadu zemlje, prenosi Index.hr.Puron je bio bivši gradonačelnik Piedras Negrasa, a zbog svog političkog djelovanja dobivao je brojne prijetnje smrću, piše CNN.

Još 2016. godine na gradskom groblju u Piedras Negrasu osvanula je poruka upućena njemu: "Puron, za dvije godine skinut ćemo ti glavu."

Puron se borio se protiv kartela Los Zetas, najveće kriminalne organizacije koja djeluje u više od polovice zemlje. Meksičko ministarstvo odbrane ovaj je kartel nazvalo "najvećim odredom smrti i organiziranog kriminala u meksičkoj historiji."

U Meksiku u posljednjih devet mjeseci ubijeno 112 političara

- Stali smo ukraj kriminalnim aktivnostima Los Zertasa. Oslobodili smo grad koji je taj kartel prisvojio te uspostavili mir i vratili grad njegovim građanima - izjavio je Puron neposredno prije smaknuća.

Od septembra prošle godine, na početku izbornog procesa, u Meksiku je ubijeno 112 političara koji su se kandidirali za nadolazeće izbore.

Meksikanci će u julu odlučivati o novom predsjedniku i članovima parlamenta.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar