Uhapšen muškarac koji je oteo dvije osobe i polio ih benzinom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Uhapšen je muškarac koji je dvije osobe u Parizu držao kao taoce, objavile su vlasti. Taoci su spašeni.

Arhiv / 24sata.info

Napadač je tražio da ga se spoji s nekim iz iranskog veleposlanstva. Tvrdio je da je naoružan bombom i držao zatočena najmanje dva taoca, objavio je CNN.
 
"Pojedinac je uhapšen, a taoci su izvan opasnosti", napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb. Još uvijek nije objavljena dob, izgled ili nacionalnost napadača. 
 
"Njegovi zahtjevi bili su dosta nejasni i nekonherentni", istaknuo je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova. "Pregovarač je imao poteškoća u razumijevanju", dodao je. 
 
Navodno je među zatočenima bila jedna trudnica, prenosi Index.
 
Policija je ranije okružila dućan s računalnom opremom Mixicom u blizini kolodvora Gare du Nord. Napadač je ušao u dućan u poslijepodnevnim satima i udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. Snimke i fotografije objavljene na društvenim medijima prikazuju nekoliko policijskih vozila i naoružane službenike. Na teren su stigli i stručnjaci za bombe.
 
Vlasti su izjavile da je specijalna policijska jedinica stigla na mjesto incidenta zbog "nestabilne osobe" koja je zatočila najmanje dvoje ljudi. Policija je izjavila da nema naznaka da se radi o terorizmu, ali službenici su odbili opširnije komentirati motive napadača.
 
"Službenici će pokušati započeti pregovore s muškarcem", rekao je ranije glasnogovornik policijskog sindikata Yves Lefebvre za televiziju BFM.
 
Jedan policijski izvor otkrio je da je otmičar prvo udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. "Čini se da je naoružan lažnim oružjem, a dva preostala taoca je polio benzinom", dodao je izvor. Policija je otkrila i da je zatražio komunikaciju s iranskim veleposlanstvom kako bi prenijelo poruku francuskoj vladi.
 

(24sata.info)
 

Pošaljite Facebook komentar