VIDEO / Historijski susret Trumpa i Kima u Singapuru: Pružene ruke pomirenja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump rukovali su se i oprezno nasmiješili kada su se jutros susreli na povijesnom summitu u Singapuru, na kojemu će pokušati pronaći način za rješavanje nuklearne pat pozicije na Korejskom poluotoku.

Foto: Agencije

"Drago mi je što vas vidim, gospodine predsjedniče", rekao je Kim široko se nasmiješivši kada mu je američki predsjednik pokazao uzdignut palac. Trump je rekao kako je siguran da će njihov odnos biti "sjajan".

"Doista se izvrsno osjećam", rekao je Trump. "Ovo će biti sjajan susret i golem uspjeh. Mislim da će biti pravi uspjeh i da će naš odnos biti sjajan, u to ne sumnjam".

Kim je uzvratio: "Nije bilo lako doći ovamo. U prošlosti su... mnoge prepreke bile na našem putu, ali smo ih sve svladali i sada smo danas ovdje".

Obojica su bila ozbiljna dok su izlazila iz automobila u hotel Capella na otoku Sentosi u Singapuru.

No uskoro su se nasmiješili i držali se za ruke, nakon čega je Trump poveo Kima u knjižnicu, gdje su 40-ak minuta razgovarali u pratnji prevoditelja, prenosi Index.

Dvojica čelnika su zatim počeli sastanak s izaslanstvima, a nakon toga će imati radni ručak kojim će se završiti povijesni summit o budućnosti sjevernokorejskog nuklearnog arsenala.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar