Comey: Trump je "moralno nespreman" da bude američki predsjednik

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Američki čelnik Donald Trump "moralno je nespreman" da bude predsjednik države, izjavio je bivši direktor FBI James Comey u intervjuu emitovanom u nedjelju.

arhiv / 24sata.info

- Onaj koji vidi "moralnu jednakost" između bijelih suprematista i ljudi koji im se suprotstavljaju, ko tretira žene kao "komad mesa" i koji "konstantno laže" i insistira da Amerikanci vjeruju u njegove laži "nije spreman da bude predsjednik Sjedinjenih Država na moralnim osnovama" - izjavio je Comey u intervjuu za ABC.
 
Čovjek koji je obavljao dužnost direktora FBI-ja dok ga Trump nije smijenio u maju, izjavio je da su istina, vladavina zakona i integritet "principi koji su ispred bilo kakve političke borbe" kao što je ona oko toga trebaju li SAD izgraditi zid na granici s Meksikom ili striktno regulirati prodaju oružja.  
 
To je prvi Comeyev intervju uoči sutrašnjeg objavljivanja njegove knjige "Visoka lojalnost: istine, laži i čelništvo", o svom kratkom mandatu u  Trumpovoj administraciji.
 
Izvodi iz njegove knjige objavljeni u prošloj sedmici predstavljaju mračan portret američkog predsjednika kao čovjeka koji često pribjegava lažima i nemoralnog čelnika.
 
Trump je odgovorio žestokim kritikama Comeya kao "čovjeka koji će otići u istoriju kao najgori dosadašnji direktor FBI-ja".
 
Comey je objavio detalje "dosijea" obavještajne agencije o Trumpovim vezama s Rusima. To je bila tema njegovog kratkog sastanka s Trumpom kratko nakon izbora u kojima je raspravljano o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore, prenosi dpa.
 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar