VIDEO: Ovako izgleda Sirija nakon udara američkih raketa

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sirijska državna televizija objavila je prve snimke sa tla nakon sinoćnjeg vazdušnog napada koji su izvele SAD, Francuska i Velika Britanija.

Foto: Screenshot

Na prvom snimku koji je objavila sirijska državna televizija prikazan je veliki krater koji su napravile američke rakete. Na snimku se vidi kako Sirijci hodaju na ivici kratera koji je snimljen u predgrađu Homsa.

Na drugom snimku sirijske državne televizije vidi se razaranja u naučno-istraživačkom centru u blizini Damaska. Sirijska vojska rekla je da je u napadu na taj centar uništen obrazovni centar i labaratorije.

Zvaničnici Petagona rekli su da je meta napada bilo "srce" programa za razvoj i proizvodnju hemijskog oružja sirijskog predsjednika Bashara al Assada.

Na snimcima, koje je objavila televizija Al-Ikhbarija, vide se ruševine uništene zgrade i zapaljeno vozilo.

Sirijska vojska saopštila je da je više od 100 raketa ispaljeno na vojnu bazu u sirijskoj pokrajini Homs i na istraživački centar u Barzehu, u blizini Damaska.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je prvi twit nakon sinoćnjeg vazdušnog napada na Siriju u kojem je akciju nazvao "sjajnom".

- Savršeno izveden napad sinoć. Zahvaljujem Francuskoj i Velikoj Britaniji zbog njihove mudrosti i snage njihove vojske. Nisam mogao da imam bolji rezultat. Misija ostvarena – napisao je Trump.

Video pogledajte OVDJE

(SB)

Pošaljite Facebook komentar