Putin uputio saučešće porodicama poginulih pri padu aviona

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća porodicama osoba koje su danas nastradale prilikom pada putničkog aviona An-148 u Moskovskom regionu, i naložio uspostavljanje vladine komisije koja će se baviti istragom o padu aviona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Arhiv / 24sata.info

"Predsjednik je vladi izdao nalog da formira specijalnu komisiju za pad aviona u Moskovskom regionu. Putin je, takođe, nadležnim službama naložio da organizuju operaciju potrage", izjavio je Peskov, prenosi Tas s.
 
Avion ruske aviokompanije "Saratov Airlines", u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskovskog regiona, a izvori iz službe za vanredne situacije navode da nema preživjelih.
 
Agencija Tas s je, pozivajući se na izvor iz te službe, javila da su pronađeni dijelovi aviona "An-148" koji je nestao sa radara ubrzo poslije poletanja sa moskovskog aerodroma "Domodedovo".
 
U avionu je bilo 65 putnika i šest članova posade.
 
Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uputilo ekipu na mjesto pada aviona.
 
Izvor službe za vanredne situacije navodi da bi loši vremenski uslovi, greška pilota ili tehnički kvar mogli da budu uzrok nesreće.
 
Taj izvor je dodao da, međutim, vremenski uslovi nisu bili toliko loši.
 
Avion je poletio za Orsk, grad koji se nalazi u blizini granice između Kazahstana i Rusije, u Orenburškoj oblasti.

 

(Tanjug)

Pošaljite Facebook komentar