Prvi čovjek Brexita pristao na novi referendum

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nigel Farage, bivši lider britanske populističke stranke UKIP i predvodnik kampanje za Brexit, predomislio se i složio s protivnicima koji traže još jedan referendum.

Nigel Farage / 24sata.info

Farage smatra da bi novi referendum o Brexitu “dokrajčio” prepirku oko toga treba li Velika Britanija zaista izići iz Evropske unije i zaustavio “kukanje” Remainera, odnosno Britanaca koji su na referendumu glasali za ostanak u Uniji.

“Pomalo sam promijenio mišljenje o tome”, rekao je u emisiji na britanskom Channel 5: “Ono što je sigurno je da Cleggovi, Blairovi, Adonisi, nikad, ikad, ikad neće odustati, prenosi Index.

Nastavit će kukati i kmečati i cendrati kroz cijeli ovaj proces. Stoga, možda sam došao do točke da mislim da bismo trebali imati drugi referendum o članstvu u EU-u.

Ako održimo drugi referendum, dokrajčit ćemo (to pitanje) za ovu generaciju. Postotak koji će glasati za izlazak bio bi mnogo veći nego prošli put i mogli bi konačno riješiti cijelu stvar i Blair bi mogao potonuti u potpunu opskurnost”, zaključuje ovaj poznati euroskeptik.

Bivši premijer Velike Britanije Tony Blair nedavno je ponovo pozvao Vladu da britanskoj javnosti još jednom izrazi svoju odluku o Brexitu, pozivajući u isto vrijeme svog nasljednika na čelu Laburističke stranke Jeremyja Corbyna, koji se u međuvremeno izrodio u tvrdokornog “Leavera” koji se protivi i zajedničkom tržištu s EU-om, da se usprotivi Brexitu.

Zanimljivo je i da je Farage prije nekoliko mjeseci, iako na drugoj strani političkog spektra od socijalista Corbyna, pohvalio lidera laburista zbog njegove podrške izlasku iz unije i zajedničkog tržišta.

“Corbyn pokazuje svoje prave Brexit boje. Gotovo da je pravi čovjek”, tvitnuo je Farage u junu prošle godine.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar