VIDEO: Avioni se sudarili na aerodromu Pearons u Torontu, putnici na sigurnom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Deseci putnika evakuirani su iz aviona na aerodromu Pearsons u Torontu u petak navečer nakon što je avion pod tegljačem udario u dolazeći avion koji je čekao da se parkira, izazivajući manji požar, saopćile su aerodromske vlasti.

Foto: 24sata.info

Vatrogasci i službe za vanredne situacije reagovali su na sudar dva aviona iz aviokompanija Sunwing Airlines i Westjet Airlines koji se desio u u 18,9 sati po lokalnom vremenu, navode aerodromske vlasti Toronta u saopćenju.

Westjet sa sjedištem u Calgaryju saopćio je da ima nepotvrđene izvještaje o "lakšim povredama" u incidentu, ali da je svih 168 putnika i šest članova posade na sigurnom.

Avion Boeing 737-800 upravo je doputovao u Toronto iz meksičkog turističkog mjesta Cancun i čekao je da prođe kroz kapiju u vrijeme kada je došlo do sudara, saopćio je Westjet.

Sunwing, dio privatne Sunwing Travel Group, saopćio je da nije bilo putnika ili članova posade u njegovom avionu u vrijeme sudara i da je avion teglila kompanija Swissport International Ltd.

Portparol agencije za sigurnost u saobraćaju saopćio je da je njen tim na putu ka aerodromu kako bi istražio incident, prenosi Reuters.(FENA)

Pošaljite Facebook komentar