Clinton: Trump je nezreo i nekvalificiran za funkciju predsjednika SAD-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bivša državna sekretarka SAD-a i poražena predsjednička kandidatkinja na posljednjim izborima Hillary Clinton oštro je kritikovala američkog predsjednika Donalda Trumpa, na šta je on hitro odgovorio istom mjerom.

Hillary Clinton / 24sata.info

Clinton je objavila knjigu “What Happened“ u kojoj pojašnjava šta se dešavalo tokom žustre predizborne kampanje koju vodila protiv Trumpa, a tim povodom je gostovala na CNN-u i nastavila oštrim rječnikom kritikovati oponenta.

“Trump i njegova administracija predstavljaju otvorenu i rastuću prijetnju za demokraciju“, kazala je Clinton i dodala da Trump nije dorastao i kvalificiran za funkciju predsjednika SAD-a.

Clinton je također kazala da je tadašnji direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) James Comey pomogao Trumpu da pobijedi na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima, a navode ruskoj umiješanosti u te izbore je nazvala skandalom većim od poznatog Watergatea.

Američki predsjednik Trump je brzo odgovorio posredstvom Twittera i poručio da je Clinton prevarantica koja je izgubila pravac i koja za izborni poraz krivi sve redom, ali nikada ne priznaje svoju krivicu.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar