Užas u Hamburgu: Prostitutka ubijena i isječena na komade

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Policija u Hamburgu traga za ubicom koji je, u stilu Džeka Trbosjeka, na komade isjekao prostitutku, a dijelove njenog tijela je ostavio na više lokacija širom grada.

Ilustracija / 24sata.info

Neki dijelovi tijela pronađeni su na udaljenostima od 25 kilometara, piše lokalni portal Mopo.

Prenoseći izvještaj policije pišu da je posljednji komad tijela pronađen u kanalu Goldbekkanal u četvrtak. Mediji su ženu identifikovali kao 48-godišnju Lusi čiji je nestanak prijavljen 1. avgusta. Državljanka Ekvatorijalne Gvineje radila je u Hamburgu kao prostitutka, a prije nego što je doselila u Njemačku, živjela je u Španiji.

Prvi dijelovi Lusinog tijela otkriveni su početkom mjeseca, nedugo nakon prijave nestanka, uz obalu rijeke Elbe. Potom je u ponedjeljak slučajni prolaznik otkrio torzo žrtve u blizini kanala. Iako su neki dijelovi bili bačeni sa 25 kilometara razlike, policija je uvjerena da se radi o istoj žrtvi.

Policija još uvijek ne zna ništa konkretno o ubici, piše Local.

Njemačka televizija BTV objavila je kartu lokacija na kojima su pronađeni dijelovi tijela.

U Njemačkoj je prostitucija legalizovana 2002., a bordeli slobodno rade u gotovo svakom gradu. Prostitutke se mogu iznajmljivati preko agencija, ali većina radi samostalno. U julu ove godine Berlin je uveo strože propise prema kojima bordeli i drugi subjekti koje se bave pružanjem seksualnih usluga moraju nabaviti posebnu dozvolu za koju moraju zadovoljiti zdravstvene i higijenske standarde, prenosi Jutarnji list.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar