Turska je sigurna od terorizma koliko i SAD, Ankara je sigurna koliko i Sarajevo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Premijer Republike Turske Binali Yildirim izjavio je danas kako je Turska sigurna zemlja od terorizma koliko su sigurne Sjedinjene Američke Države ili bilo koja druga zemlja na Zapadu.

Binali Yildirim

U Istanbulu se danas održava Svjetski turistički forum, a učesnicima se obratio šef turske vlade Yildirim koji je istakao kako je terorizam prijetnja globalnom miru i stabilnosti.

“Ako govorimo o sigurnosti, nigdje danas nije potpuno sigurno... Terorizam ne poznaje nikakve granice. Ponosno kažem da je Turska sigurna koliko je danas siguran i SAD. Istanbul je danas siguran koliko i Pariz, Ankara je sigurna koliko i Sarajevo, Izmir koliko i Baku. Zato, molim vas da ne dozvolimo da terorizam sabotira razvoj turizma“, poručio je Yildirim.

Premijer Turske Yildirim kazao je također kako Turska ulaže u razvoj turizma jer taj sektor ne smatra isključivo privrednom granom važnom za ekonomski razvoj zemlje, već kao sektor koji prevazilazi ekonomske aršine i spaja kuture i civilizacije.

“Turizam je izuzetno važan sektor za uspostavu mira i jačanje bratstva i prijateljstva na globalnom planu. U tom kontekstu pozdravljam i čestitam svima koji rade u tom sektoru i sve njih smatram ambasadorima mira“, poručio je Yildirim.

Prema podacima Agencije za podršku investicijama i promociju Turske, ta zemlja je šesta najpopularnija turistička destinacija u svijetu i ponovo bilježi rast broja stranih turista.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar