Furiozni Trump negirao navode o "ruskim pritiscima"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump furiozno je reagirao na tvrdnje da Rusija posjeduje kompromitirajuće" materijale o njemu, rekavši kako Moskva "nikada nije pokušala da vrši pritisak na mene".

Donald Trump / 24sata.info

Trump je osudio obavještajne agencije što dopuštaju da "lažne vijesti procure u javnost", pitajući: "Živimo li u nacističkoj Njemačkoj?"
 
U navodima se tvrdi da je njegov predizborni tim komunicirao s Moskovom i sugerira se na "korištenje prostitutki".
 
Rusija je također ljutito reagirala na te navode.
 
Dmitrij Peskov, portoparol predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da su ti navodi "petparačke priče" i "očigledan pokušaj da se naškodi odnosima dvije zemlje".
 
Trump je napisao u nizu twittova: "Rusija nikad nije pokušala da vreši pritisak na mene. NEMAM NIŠTA S RUSIJOM - NIKAKVIH DOGOVORA, NIKAKVIH POZAJMICA, NIČEGA!"
 
- Pobijedio sam lagano na izborima, "veliki pokret" je potvrđen a njegovi lopovski protivnici žele da umanje našu pobjedu LAŽNIM IZJAVAMA. Žalosna situacija! - navodi Trump na Twitteru.
 
- Obvještajne agencije nikada nisu trebale dopustiti da te lažne vijesti "procure" u javnost. Posljednja je imala mene za cilj. Živimo li u nacističkoj Njemačkoj? - upitao je Trump.
 
Prošle su sedmice američke obavještajne agencije objavile povjerljivi izvještaj u kome navode da je Rusija hakirala predizbornu kampanju kako bi izvršila uticaj na američke predsjedničke izbore.
 
U američkim medijima trenutno kruže izvještaji u kojima se navodi da Rusija ima štetnu informaciju o poslovnim interesima novoizabranog predsjednika i lascivne video dokaze o njegovom privatnom životu.
 
Trump bi trebao održati konferenciju za novinare tokom dana po lokalnom vremenu, prenosi BBC.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar