Ulica u Ankari dobila ime po ubijenom ambasadoru Rusije u Turskoj

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Turske vlasti su ulici u glavnom gradu Turske Ankari dali ime po ambasadoru Rusije u Turskoj Andreyu Karlovu, koji je ubijen 19. decembra prošle godine u Ankari, javlja Anadolu Agency (AA).

Andrey Karlov / 24sata.info

Naime, ulica u kojoj se nalazi i ambasada Rusije od sada će nositi ime ambasadora Karlova.

U saopćenju gradskih vlasti se navodi kako je u gradskoj skupštini jednoglasno donesena odluka da se pomenuta ulica od sada zove "Andrey Karlov".

Podsjetimo, Sud u Izmiru je 7. januara odredio pritvor za pet osoba koje su privedene u okviru istrage o atentatu na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova, koji je ubijen 19. decembra prošle godine u Ankari.

U okviru istrage Tužilaštva u Izmiru ranije je privedeno pet osoba za koje se sumnjalo da su povezani sa terorističkom organizacijom FETO.

Među njima su i četiri policajca, te osoba koja je bila pretpostavljena za pripadnike FETO-a u policijskoj školi Rustu Unsal u Izmiru, koji je pohađao i ubica ambasadora Rusije Mevlut Mert Altintas. Privedenih pet osoba proslijeđeni su sudu sa optužbom da su članovi terorističke organizacije.

Mevlut Mert Altintas je 19. decembra prošle godine upucao Karlova na otvorenju izložbe u Ankari, nakon čega je kasnije ubijen u razmjeni vatre s policijom.

Forenzički institut u Ankari obavio autopsiju Altintasa 21. decembra prošle godine nakon čega niko od članova porodice nije preuzeo njegovo tijelo.

Policija je otkrila kako je Altintas povezan sa terorističkom organizacijom Fetullahci (FETO) koja je odgovorna za pokušaj državnog puča u Turskoj, 15. jula prošle godine.

(AA)

Pošaljite Facebook komentar