VIDEO: Svijetleće skulpture najsjajnija božićna tradicija u SAD-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Park dugačak oko 1,6 kilometara otvara se za posjete nakon što padne mrak, a u njemu se nalazi blizu 70 skulptura, napravljenih od preko 100.000 lampica.

VIDEO / Foto: AA

Na hiljade turista posjećuje svakog dana bašte sa svijetlećim skulpturama u Sjedinjenim Američkim Državama, napravljenim od višekilometarskih kablova i na desetine hiljada lampica.
 
Najveći hrišćanski vjerski praznik Božić upotpunjuju svijetleće skulpture. Jedan od najpopularnijih svijetlećih vrtova u SAD-u, Fantasy of Lights, nalazi se u gradu New Haven u Connecticutu, a svakodnevno ga posjećuje hiljade turista.
 
Park dugačak oko 1,6 kilometara otvara se za posjete nakon što padne mrak, a u njemu se nalazi blizu 70 skulptura, napravljenih od višekilometarskog kabla i preko 100.000 lampica.
 
Posjetioci imaju priliku obići park i u vozilima, pa je tako ulazak za automobile 10 dolara, minibuse 25 dolara i autobuse 50 dolara. Tradicionalnu izložbu posjetioci mogu obići i pješice po cijeni karte od dva dolara, a mogu uzeti i 3D naočale, koje im omogućavaju da vide snježne pahuljice napravljene od svjetlosti.
 
Skulpture su napravljene od LED lampica koje čuvaju energiju, a posjetiocima pružaju nezaboravno iskustvo svojim šarenim bojama. Amerikanci koji žele doživjeti "najsvjetliji" trenutak Božića, stvaraju dugačke redove na ulazu u park.
 
Svijetleći vrt otvoren je za posjetioce radnim danima od 17 do 21, a petkom i subotom od 17 do 22 sata. Ovaj svijetleći prizor, koji privlači posjetioce iz svih dijelova zemlje, biće otvoren do 31. decembra.
 
 
 
(AA)

Pošaljite Facebook komentar