Gul: Borba protiv zla terorizma i patnji naroda diljem svijeta i dalje prioritet turske vlasti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Republike Turske Abdullah Gul i turski premijer Recep Tayyip Erdogan uputili su danas bajramsku poruku turskom narodu. Obojica su istakli važnost nacionalnog prijateljstva i sloge kao osnovu za bolju budućnost nacije i zemlje.

Abdullah Gul / 24sata.info

Predsjednik Gul poručio je da će borba protiv zla terorizma i patnji naroda diljem svijeta i dalje biti prioritet turske vlasti.
 
„Naš osnovni prioritet je obezbjeđenje mira, bratstva i blagostanja naše nacije kojoj želimo čista obraza pogledati u oči. Bez obzira na neke vanjske negativne utjecaje, Turska će se nastaviti razvijati u demokratskom duhu. Mi moramo biti svjesni vrijednosti naše domovine. Naša najvažnija snaga leži u neraskidivoj vezi naših različitosti. Naše različitosti su naše bogatstvo. Želim da u ovoj bajramskoj čestitci još jedanput podvučem da smo svi mi jednaki i da svi imamo ista prava u našoj zajedničkoj zemlji“, rekao je Gul.
 
Povodom nastupajućeg bajramskog praznika, naciji se obratio i turski premijer Erdogan koji je istakao da ovaj praznik zbližava ljude i čini zajednicu jačom i stabilnijom.
 
„Naša zemlja već stoljećima odiše klimom bratstva i tolerancije. Do danas je nadvladala sve nedaće i iskušenja. Ova zemlja je ljubavlju Stvoritelja postala zemlja mira i lijepog života“, kazao je Erdogan.

 

(Anadolija)

Pošaljite Facebook komentar