Bošnjaci Kanade: "Dodik kontinuirano opravdava agresiju na BiH i genocid nad Bošnjacima"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom kontinuiranog kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda Bošnjaka od kojih su mnogi, upravo kao posljedica agresija na Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima, morali napustiti svoju domovinu...

Kanadska zastava / 24sata.info

...i doći u Kanadu, te zbog kontinuiranog omalovažavanja islama i muslimana od strane Milorada Dodika i njegovih istomišljenika, Bošnjački islamski centri u Kanadi: Bošnjačka islamska zajednica "Gazi Husrev-Beg" Toronto, Bošnjački islamski centar Toronto, Bošnjački islamski centar Hamilton i Bošnjački islamski kulturni centar London, u daljem tekstu bošnjački džemati, izdaju:

Saopštenje za javnost


Bošnjački džemati protestiraju protiv kontinuiranog kršenja ljudskih prava i sloboda Bošnjaka i omalovažavanja islama i muslimana od strane Milorada Dodika i njegovih sljedbenika, te traže da se osigura poštivanje ljudskih prava i sloboda Bošnjaka i dostojanstvo islama i islamskih vrijednosti. Bošnjački džemati su veoma zabrinuti zbog govora mrženje i islamofobičnih izjava Miloada Dodika i njegovih istomišljenika što direktno i opasno ugrožava egzistenciju Ideje Bosne i Bosanskog duha, oličenih u priznavanju, poštovanja, prihvatanju i tolerisanju drugog i drugačijeg kao modusa egzistencije bosanskoheregovačke države i društva, ali i modusa egzistencije Evrope i Svijeta. Politička filozofija i ideologija Milorada Dodika kontinuirano opravdava agresiju na Bosnu i Hercegovinu i genocid nad Bošnjacima te odgaja i podstiče nove generacije da realizuju rezultate agresije i genocida putem rada na uništenju države Bosne i Hercegovine i istrebljenju Bošnjaka.

Bošnjački džemati podržavaju inicijativu reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića da vlade islamskih zemalja razmotre i proglase Milorada Dodika i njegove zaštitnike i mentore nepoželjnim osobama, persona non grata, u islamskim zemljama.

Kanadski Bošnjaci očekuju da islamske zemlje prepoznaju, osude i zaustave opasnu, destruktivnu i antičovječnu politiku islamofoba Milorada Dodika, nasljednika zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Islamske zemlje imaju obavezu da zaštite islam i islamske vrijednosti i da svojim postupkom pokažu da protagonisti mržnje prema islamu i muslimanima nisu dobrodošli u njihovim zemljama.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar